Φεβρουαρίου 27, 2013

Καλά ξεμπερδέματα πατριώτες!

Από την περασμένη Κυριακή οι Κύπριοι Έλληνες εξέλεξαν τον 7ο πρόεδρο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας τους. Όπως ήταν διαφαινόμενο από τις δημοσκοπήσεις αλλά κυρίως από τον πρώτο εκλογικό γύρο  στη διχοτομημένη μεγαλόνησο, αυτός είναι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.
Κατάφερε εν τέλει ο πρώην πρόεδρος των Λάιονς Λεμεσού να γίνει και προκαθήμενος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κυρίαρχος πλέον του πολιτικού προσκηνίου της χώρας. Το "τρικ" των λεγόμενων "επαναληπτικών εκλογών"  του απέδωσε το αδιαμφισβήτητο 57,48%! 

Μια αυθόρμητη νοητή παρένθεση:

Οι επαναληπτικές εκλογές που προβλέπονται από τα συντάγματα αστικών κοινοβουλευτικών δημοκρατιών με γνωστότερα μας αυτά της Κύπρου και της Γαλλίας (στις προεδρικές ρεπούμπλικες δηλαδή, ενώ στην... "προεδρευομένη" Ελλάδα ισχύουν στον δεύτερο βαθμό "αυτό"- διοίκησης ) αποτελούν μαζί με την ενισχυμένη αναλογική τον πιο ωμό τρόπο παραβίασης της λαϊκής βούλησης στα  κοινοβουλευτικά πολιτεύματα . Η επαναπροσφυγή στις κάλπες μία εβδομάδα μετά, με μοναδικούς υποψήφιους τους δύο πρώτους σε ποσοστά πολιτικούς φορείς/αρχηγούς της πρώτης εκλογικής διαδικασίας στεβλώνει τη Δημοκρατία, αφού απορρίπτει τη δυναμική της πολυφωνίας και του πλουραλισμού των απόψεων ως κεντρική πολιτική θέση της ίδιας της κοινωνίας (η οποία ενοχλεί τα υπερεθνικά κέντρα διαμόρφωσης των πολιτικών της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης όπως απροκάλυπτα φαίνεται και μετά το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών), ερμηνεύοντας την εκλογή ως μία καθαρά εργαλειακή διαδικασία. Δια μέσου του εργαλείου αυτού λοιπόν, οι ψηφοφόροι των υπόλοιπων κομμάτων, οδηγούνται ή στην "υποχρεωτική" στήριξη τους σε κάτι που δεν έχουν επί της ουσίας επιλέξει ή στην επίσης "εκ του αποτελέσματος" αποχή τους. Εννοείται ότι μαζί με αυτούς οδηγείται "έξω από την πόλη" και το πολιτικό σκεπτικό τους. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση των προεδρικών εκλογών το 2002 στη Γαλλία, όταν υπό τον φόβο του ακροδεξιού μπαμπούλα Λεπέν, μαζικά αριστεροί και σοσιαλδημοκράτες ψήφισαν τον.... correct δεξιό Σιράκ. Κάπως έτσι άρχισαν τα αποκαλυπτήρια της νεοφιλελεύθερης "προσαρμογής" των λαών της Ευρώπης (οι... μακέτες είχαν ήδη... παρουσιαστεί από το 1992 στο Μάαστριχτ), αφού η διακυβέρνηση Σιράκ περιόρισε τις κοινωνικές κατακτήσεις του γαλλικού λαού.  Καιρό πριν η ελληνική Βουλή αποκτήσει το δικό της ακροδεξιό μπαμπούλα στο πρόσωπο του Καρατζαφέρη και αργότερα της Χρυσής Αυγής

Τέλος της παρένθεσης.

Έτσι λοιπόν ο κυπριακός λαός που 9 χρόνια πριν απέρριψε με σθένος το κατάπτυστο σχέδιο Ανάν αγνοώντας τις απειλές και τις φοβέρες των ευρωατλαντιστών, εξέλεξε πρόεδρο τον πιο σημαντικό υποστηρικτή του στην πολιτική σκηνή της Κύπρου. Φυσικά ο νέος πρόεδρος στην πρώτη του ομιλία προς τον κυπριακό λαό μετά την πανηγυρική εκλογή του, δεσμεύθηκε ότι στις άμεσες προτεραιότητες του θα είναι το κυπριακό ζήτημα και η οικονομική κατάσταση της χώρας.

Σε όσους το 2004 ψήφισαν  ΟΧΙ στο σχέδιο των υπερεθνικών ελίτ και την περασμένη Κυριακή ψήφισαν τον Αναστασιάδη είναι αφιερωμένες οι παρακάτω αναδημοσιεύσεις:



WikiLeaks: Έγγραφα που καταδεικνύουν στήριξη Αναστασιάδη σε επαναφορά του σχεδίου Ανάν

24/12/2012

Έγγραφα που διέρρευσαν στον ιστοτόπο Wikileaks και τα οποία αναφέρονται σε κατ΄ ιδίαν αναφορές του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη για το σχέδιο Ανάν, παρουσίασε ομάδα νέων που στηρίζει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα. Σύμφωνα με το νομικό Σίμο Αγγελίδη, τα έγγραφα καλύπτουν την περίοδο μέχρι το 2009 και καταρρίπτουν με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο τον ισχυρισμό του Ν. Αναστασιάδη ότι το σχέδιο Ανάν αποτελεί παρελθόν. Τα κείμενα, που μιλούν από μόνα τους και με την επιφύλαξη ότι αποδίδουν την αλήθεια ως προς τα γεγονότα, αποδεικνύουν τη σαφή πολιτική τοποθέτηση ότι το σχέδιο Ανάν αποτελεί τη μόνη βάση λύσης του Κυπριακού, όπου και εάν γίνονται οι συζητήσεις, στην Κύπρο ή ακόμη και στην Τουρκία. Παράλληλα, σημειώνει πως “τα έγγραφα υπάρχουν και αποκαλύπτουν τη μόνη αλήθεια, ότι το παιγνίδι είναι στημένο” και πως “παρά τις σημερινές του προεκλογικές δηλώσεις, αποδεικνύεται ότι ο κ. Αναστασιάδης επιμένει σε λύση τύπου σχεδίου Ανάν με απλές ωραιοποιήσεις”. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκαν τα εξής έγγραφα:
  • Έγγραφο με κωδικό 06NICOSIA766 ημερομηνίας 23ης Μαΐου 2006, σύμφωνα με το οποίο ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε ότι το κόμμα του έχει υποφέρει τα μάλα για την επιλογή του “ΝΑΙ” στο σχέδιο Ανάν για το δημοψήφισμα και για αυτό το λόγο το κόμμα του δεν μπορεί δημόσια να υποστηρίξει το σχέδιο. Ο Α. Νεοφύτου, σύμφωνα πάντα με το έγγραφο, πρόσθεσε ότι κατ` ιδίαν είναι διατεθειμένος να ομολογήσει ότι το σχέδιο Ανάν παραμένει η μόνη βιώσιμη βάση για επανένωση.
  •  Έγγράφο με κωδικό 05ANKARA799 ημερομηνίας 11 Φεβρουαρίου 2005 για την συνάντηση μεταξύ του Ν. Αναστασιάδη και του Αμπντουλάχ Γκουλ στην Τουρκία, σύμφωνα με το οποίο “ο Ντισλί είπε ότι ο Αναστασιάδης ανέφερε στον Γκιουλ ότι εάν υπάρχουν `ορισμένες αλλαγές` στο σχέδιο Ανάν ο ΔΗΣΥ θα έσπρωχνε εκ νέου το σχέδιο Ανάν στους Ε/κ (would again push the plan with the Greek Cypriot public)”.
  • Έγγραφο  με κωδικό 08NICOSIA273 ημερομηνίας 30 Απριλίου 2008 για τα σχόλια του τότε Αμερικανού Πρέσβη για συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, αναφέρει ότι “ο Αναστασιάδης κατ` ακρίβεια υποστήριξε την επαναφορά (retabling) του σχεδίου Ανάν με στόχο αλλαγές σχεδιασμένες να καταπραΰνουν τις ανησυχίες των Ε/κ”.
  •  Έγγραφο με κωδικό 09NICOSIA317 ημερομηνίας 3 Μαΐου 2009 αναφέρει ότι “ο Αναστασιάδης ανέφερε ότι το κόμμα του εξακολουθούσε να θέλει να δημιουργήσει συμμαχία με υπέρ το υπέρ της λύσης ΑΚΕΛ για να μπορέσει να δημιουργηθεί μια δυναμική (momentum) για να επιτευχθεί το “ΝΑΙ” σε ένα μελλοντικό δημοψήφισμα”.

***

Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013


Συνάντηση με τη Μέρκελ είχε ο Νίκος Αναστασιάδης

Για τις διαβεβαιώσεις που έλαβε από την Άγκελα Μέρκελ ότι η Κύπρος θα έχει την στήριξη της Γερμανίας μίλησε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου Νίκος Αναστασιάδης ...έπειτα από την χθεσινή κατ΄ιδίαν συνάντηση τους.

«Αυτό που χρειάζεται από δικής μας πλευράς είναι αξιοπιστία και συνέπεια στα όσα έχουν συμφωνηθεί (με την τρόικα) στην περίπτωση κατά την οποία το δημόσιο χρέος δεν θα είναι βιώσιμο» δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει κούρεμα του δημόσιου χρέους διευκρινίζοντας ότι «δεν είναι κάτι που επιθυμούμε».

Στην συνάντηση Αναστασιάδη -Μέρκελ η Γερμανίδα Καγκελάριος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, υπέβαλε ερωτήσεις μεταξύ των οποίων για το θέμα της ανεργίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Αναστασιάδης επεσήμανε στην Γερμανίδα Καγκελάριο ότι η Κύπρος είναι μια χώρα υπηρεσιών και ως εκ τούτου, υπέδειξε, το ζήτημα του εταιρικού φόρου ως ζήτημα άκρως σημαντικό.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε η δημιουργία μηχανισμού επικοινωνίας σε επίπεδο οικονομικών επιτελείων, τα οποία θα ενημερώνονται επί συγκεκριμένων ζητημάτων.

Η συγκεκριμένη επικοινωνία και στοιχειοθέτηση θα αφορά όλα τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα, που έχουν σχέση με την κυπριακή οικονομία και το μνημόνιο.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, μιλώντας σε δείπνο προς τιμή όσων συμμετείχαν στην έκτακτη σύνοδο του ΕΛΚ τόνισε την ανάγκη οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προωθήσουν επιτέλους την ενεργό συμμετοχή της Ένωσης στις προσπάθειες για την εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης στο κυπριακό.

Αναφερόμενος στις επικείμενες προεδρικές εκλογές, ο κ. Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι, εάν οι Κύπριοι πολίτες τον τιμήσουν με την ψήφο τους, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές για να διασφαλισθεί ότι παρόμοια οικονομική κρίση στην Κύπρο δεν πρόκειται να επανέλθει στο μέλλον. - 


***
Νταβούτογλου: Ο Αναστασιάδης ήταν με το ''ναι'' στο Ανάν, άρα ελπίζουμε
Ικανοποίηση στην Τουρκία για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Κύπρο
Την ευθύνη για τη στασιμότητα στο ζήτημα της επίλυσης του κυπριακού ζητήματος έριξε στην ελληνική πλευρά ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, υπενθυμίζοντας την καταψήφιση του Σχεδίου Ανάν. «Υπεύθυνοι για τη μη επίλυση του Κυπριακού δεν είναι η Τουρκία και η ΤΔΒΚ αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά, η οποία το 2004 είπε όχι», τόνισε ο κ. Νταβούτογλου, σχολιάζοντας το θέμα με αφορμή την εκλογή του κ.Ν. Αναστασιάδη στην προεδρία της Κύπρου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε πάντως ότι «ο Αναστασιάδης είχε κάνει εκστρατεία υπέρ του ''ναι''» στο Σχέδιο Ανάν και τόνισε ότι «αν συνεχίσει τη στάση του αυτή ανοίγοντας το δρόμο για την ειρήνη, οπωσδήποτε θα βρει ανταπόκριση». Πρόσθεσε δε ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά ήταν αυτή που επιβράδυνε τη διαδικασία των συνομιλιών τα τελευταία τέσσερα χρόνια επί Χριστόφια» και ότι «αν η διοίκηση Αναστασιάδη τηρήσει στάση προς αυτή την κατεύθυνση, θα υπάρξει επιτάχυνση στις συνομιλίες».

Δηλώσεις έκανε και ο επικεφαλής της τουρκοκυπριακής πλευράς κ. Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος τόνισε: «Εάν ο Αναστασιάδης που επιχειρεί να παρουσιάσει εικόνα νέου ηγέτη, προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με βούληση για τη λύση, πιστεύω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε. Από τη στιγμή που θέλω τη συνέχιση των συνομιλιών, μπορώ να πω ότι έχω ελπίδες. Αλλά θα πρέπει να το θέλει και η άλλη πλευρά».

Απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο να αποχωρήσει η τουρκική στρατιωτική δύναμη από το νησί, δηλώνοντας: «Δεν έχουμε δώσει τέτοια υπόσχεση. Η παραμονή της Τουρκίας στο νησί ως εγγυήτριας χώρας είναι για μας εκ των ουκ άνευ»



ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!



Δεν υπάρχουν σχόλια: