Αυγούστου 14, 2012

Με την... τέταρτη!




Ιδιαίτερα προβλήθηκε η επιχείρηση εντοπισμού χασισοφυτειών στην περιοχή των Ζωνιανών που έγινε την περασμένη Κυριακή. Άλλωστε τα ευρήματα της επιχείρησης δεν άφηναν περιθώριο για το αντίθετο: Τέσσερις φυτείες εντοπίστηκαν και συνολικά 2609 δενδρύλια ινδικής κάνναβης! 
Μόνο που πριν εντοπιστούν τα παραπάνω είχαν γίνει μέσα στο μήνα άλλες τρεις επιχειρήσεις δίχως να εντοπιστεί κάτι... (βλ. κι εδώ σχετικά)
Η χρήση του ελικοπτέρου που έγινε στην τέταρτη εξόρμηση προφανώς ήταν καθοριστική για την έκβαση της προχθεσινής επιχείρησης. Προφανής και η ανακούφιση των καλλιεργητών της κάνναβης που δεν χρησιμοποιήθηκε εξ αρχής.....
Ο αριθμός βέβαια είναι εντυπωσιακός για το τηλεοπτικό κοινό. Αν και χρειάστηκαν τέσσερις επιχειρήσεις για να εντοπιστούν στην τελευταία από αυτές τέσσερις φυτείες, ποσότητα που δεν καλύπτει ούτε τις ανάγκες της περιοχής Μυλοποτάμου σε χρήση, πόσο μάλλον τα περίφημα ολλανδικά cafe.

Βέβαια ίσως αρκούσε μία απλή ενέργεια την οποία και είχε προτείνει παλιότερα μεταξύ άλλων προτάσεων του ο ψυχίατρος Κλεάνθης Γρίβας:

"...Είναι προφανές ότι τα αποτελέσματα θα ήταν ουσιαστικότερα χωρίς καμιά αστυνομική επιχείρηση, εάν οι αρχές αποφάσιζαν το απροειδοποίητο πάγωμα –και εν συνεχεία, τον έλεγχο– όλων των τραπεζικών λογαριασμών των υπόπτων για διακίνηση απαγορευμένων ουσιών. Αυτό θα ήταν ένα ουσιαστικό πλήγμα.
Όμως, στόχος της επέμβασης δεν ήταν να πληγεί ο πυρήνας της («διωκόμενης») δραστηριότητας αλλά, μια τηλεοπτική-τρομοκρατική επιχείρησης αποπροσανατολισμού..."
Ολόκληρο το ενδιαφέρον άρθρο του Κλεάνθη Γρίβα με αφορμή τα γεγονότα του 2009 μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

Πηγές: Περιοδικό ΖΕΝΙΘ, CRETALIVE.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: