Αυγούστου 14, 2012

Με την... τέταρτη!




Ιδιαίτερα προβλήθηκε η επιχείρηση εντοπισμού χασισοφυτειών στην περιοχή των Ζωνιανών που έγινε την περασμένη Κυριακή. Άλλωστε τα ευρήματα της επιχείρησης δεν άφηναν περιθώριο για το αντίθετο: Τέσσερις φυτείες εντοπίστηκαν και συνολικά 2609 δενδρύλια ινδικής κάνναβης! 
Μόνο που πριν εντοπιστούν τα παραπάνω είχαν γίνει μέσα στο μήνα άλλες τρεις επιχειρήσεις δίχως να εντοπιστεί κάτι... (βλ. κι εδώ σχετικά)
Η χρήση του ελικοπτέρου που έγινε στην τέταρτη εξόρμηση προφανώς ήταν καθοριστική για την έκβαση της προχθεσινής επιχείρησης. Προφανής και η ανακούφιση των καλλιεργητών της κάνναβης που δεν χρησιμοποιήθηκε εξ αρχής.....
Ο αριθμός βέβαια είναι εντυπωσιακός για το τηλεοπτικό κοινό. Αν και χρειάστηκαν τέσσερις επιχειρήσεις για να εντοπιστούν στην τελευταία από αυτές τέσσερις φυτείες, ποσότητα που δεν καλύπτει ούτε τις ανάγκες της περιοχής Μυλοποτάμου σε χρήση, πόσο μάλλον τα περίφημα ολλανδικά cafe.

Βέβαια ίσως αρκούσε μία απλή ενέργεια την οποία και είχε προτείνει παλιότερα μεταξύ άλλων προτάσεων του ο ψυχίατρος Κλεάνθης Γρίβας:

"...Είναι προφανές ότι τα αποτελέσματα θα ήταν ουσιαστικότερα χωρίς καμιά αστυνομική επιχείρηση, εάν οι αρχές αποφάσιζαν το απροειδοποίητο πάγωμα –και εν συνεχεία, τον έλεγχο– όλων των τραπεζικών λογαριασμών των υπόπτων για διακίνηση απαγορευμένων ουσιών. Αυτό θα ήταν ένα ουσιαστικό πλήγμα.
Όμως, στόχος της επέμβασης δεν ήταν να πληγεί ο πυρήνας της («διωκόμενης») δραστηριότητας αλλά, μια τηλεοπτική-τρομοκρατική επιχείρησης αποπροσανατολισμού..."
Ολόκληρο το ενδιαφέρον άρθρο του Κλεάνθη Γρίβα με αφορμή τα γεγονότα του 2009 μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

Πηγές: Περιοδικό ΖΕΝΙΘ, CRETALIVE.GR

Αυγούστου 11, 2012

Ένα ΣΔΟΕ για την Αννούλα



Η είδηση έσκασε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας:

Στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ βρέθηκε κεντρικό κλαμπ διασκέδασης στην Κέρκυρα, έπειτα από έφοδο που  πραγματοποίησε κλιμάκιο της υπηρεσίας τη βραδιά που τραγούδησε η Άννα Βίσση, αφού διαπιστώθηκε πως 580 άτομο βρέθηκαν στο χώρο, χωρίς να κόψουν εισιτήριο. 

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», τη βραδιά που ανέβηκε στη σκηνή του «White Pearl» η Άννα Βίσση οι άνδρες του κλιμακίου είχαν πάρει θέση κοντά στην είσοδο του κλαμπ και παρακολουθούσαν τον κόσμο που έμπαινε μέσα. 

Γύρω στις 6 τα ξημερώματα αποκάλυψαν τις ταυτότητές τους και ζήτησαν τον υπεύθυνο του καταστήματος. Από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι περίπου 580 άτομα είχαν μπει χωρίς το απαραίτητο θεωρημένο εισιτήριο. Ωστόσο οι ιδιοκτήτες του καταστήματος είχαν τη δική τους εξήγηση υποστηρίζοντας ότι δεν υπέπεσαν στο αδίκημα της φοροδιαφυγής. 

«Εμείς κόβαμε είσοδο από την ταμειακή κι εκεί που ήταν να χρεωθούμε 13% ΦΠΑ, χρεωθήκαμε 23%», δήλωσε ο ένας από τους ιδιοκτήτες, προσθέτοντας: «Δεν είχαμε τη δυνατότητα να κόψουμε θεωρημένα εισιτήρια, παρόλο που παρακαλάμε την Εφορία εδώ και 10 μέρες. Γι' αυτόν το λόγο αναγκαστήκαμε να χτυπήσουμε στην ταμειακή».


Σε μία εβδομάδα που στο στόχαστρο δεν έπρεπε να μπει η φοροδιαφυγή αλλά οι παράνομοι μετανάστες, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι αυτή η είδηση δεν είχε τη δημοσιότητα που θα της αναλογούσε σε άλλες εποχές. Τηλεπαράθυρα, κόντρα τηλεπαράθυρα, τι είπε η "απόλυτη Ελληνίδα σταρ" κλπ.
Παρ όλα αυτά προκύπτουν κάποια... αβίαστα συμπεράσματα:

1. Οι εφοριακοί το διασκεδάζουν... κανονικά. Μέχρι τα ξημερώματα στη Βίσση!
2. Υπάρχει πλέον κυβέρνηση και κράτος που δεν καταλαβαίνει.... ούτε από την πρώην του πρωθυπουργού!
3. Πάλι φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι. Οι ιδιοκτήτες των νυκτερινών κέντρων... παρακαλάνε να τους φορολογήσουν.

Το θέμα προφανώς ήδη θεωρείται λήξαν. Σίγουρα θα πρόκειται για παρεξήγηση να μου το θυμηθείτε...
Ώρα να μαζευτούν τα 11,5 δις!



Αυγούστου 09, 2012

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΑΤΕ : Η ΔΩΡΕΑ ΠΟΥ ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΕ ΕΞΑΓΟΡΑ


Γράφει ο Δρ. Κυριάκος Τόμπρας*

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ KAI H ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΤΕ – ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ :

To Μνημόνιο δεν επιτρέπει την ανακεφαλαιοποίηση των κρατικών τραπεζων,
η διάσπαση της ΑΤΕ σε “καλή” και “κακή” τράπεζα ήταν απαίτηση της ΤΡΟΪΚΑ
και το ίδιο ακριβώς ζήτημα θα προκύψει και με την περίπτωση του ΤΤ.

Η Τράπεζα Πειραιώς, με 95 μόλις εκατομμύρια ευρώ (ΑΝ ΠΟΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ),
διασφαλίζει συνολικά καθαρά περιουσιακά στοιχεία αξίας 13 δις Ευρώ.

Ο δανεισμός από τον EFSF, όχι μόνο δεν χρηματοδοτεί την πληρωμή μισθών και 
συντάξεων,
αλλά χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για τη διάσωση του πτωχευμένου τραπεζικού συστήματος, των μετόχων και των διοικήσεών του.

Το ΤΧΣ και στις δύο τράπεζες θα είχε καταβάλει 8,7 δις ενώ, με τη μεταβίβαση της «καλής» ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς,
θα καταβάλει συνολικά 13 δις, δηλαδή 4,3 δις περισσότερα.

Η διάσωση της Τράπεζας Πειραιώς κοστίζει στους Φορολογούμενους
το ΤΡΙΠΛΑΣΙΟ ΠΟΣΟ από αυτό που απαιτούνταν για τη διάσωση της ΑΤΕ ως είχε.

Η Ελλάδα μένει χωρίς κρατικό πυλώνα χρηματοδότησης της αγροτικής πολιτικής και του πρωτογενούς τομέα.
Το ΤΧΣ, μετά τη χρηματοδότηση του νέου σχήματος της Τράπεζας Πειραιώς, έμεινε χωρίς κεφάλαια,
αφού στα ταμεία του απομένουν μόλις 100 εκατομμύρια ευρώ από τα αρχικά 25 δις.

Οι επενδυτές που είχαν μετοχές της ΑΤΕ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ,
αφού από την 30/07/2012 δεν υπάρχουν μετοχές της ΑΤΕ, οι οποίες χάθηκαν, μαζί με τα χρήματα που είχαν επενδυθεί σε αυτές.


*Ο Κυριάκος Τόμπρας είναι οικονομικός αναλυτής. Η παραπάνω σύνοψη της ανάλυσης του για το σκάνδαλο της Αγροτικής Τράπεζας αναδημοσιεύεται από το www.olympia.grΠροτείνεται ανεπιφύλακτα να διαθέσετε λίγο από το χρόνο σας ώστε να μελετήσετε τη διεξοδική διαφωτιστική του ανάλυση για το ξεπούλημα της ΑΤΕ.  Libertad                    
Πηγές: Scribdwww.olympia.gr