Νοεμβρίου 26, 2011

ΣΗΜΕΡΑ.... ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΤΑ... ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ!


Έχει αρχίσει να μοιάζει με κακόγουστη φάρσα αυτή η γενικότερη a la carte αντιμνημονιακή και αντιπολιτευτική στάση της ΝΔ και του αρχηγού της μετά την μαύρη κυβερνητική συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ που τοποθέτησε ως πρωθυπουργικό κερασάκι στην τούρτα τον κ. Παπαδήμο. Το κεντροδεξιό κόμμα από την έξαρση της κρίσης μέχρι τον προηγούμενο μήνα  έπαιζε... κρυφτούλι με το μνημόνιο το οποίο καταψήφισε αν και υποστήριξε στο Κοινοβούλιο τα περισσότερα νομοσχέδια που προέκυψαν από αυτό. Παρ' όλη τη διττή του στάση ο κ. Σαμαράς κατάφερε να μην αποτινάξει από πάνω του τον αντιμνημονιακό μανδύα, προσπαθώντας να πείσει στην πραγματικότητα ότι το κόμμα του ως κυβέρνηση θα μπορούσε να διαχειριστεί πιο ανώδυνα για τους Έλληνες το μνημόνιο. Με αυτή τη θέση και όντας έξω από την κυβερνητική ευθύνη η ΝΔ και ο ίδιος προσωπικά μπορούσε να απορροφά τις έξωθεν πιέσεις για απόλυτη στοίχιση με τις επιταγές δανειστών και "εταίρων". 
Ήρθε όμως η "απονενοημένη" (;) απόφαση Παπανδρέου για το δημοψήφισμα για να καταρρεύσει η τακτική αυτή ως γυάλινος πύργος. Πλέον με την καθαρότητα του τοπίου ένα μήνα περίπου μετά την τεχνητή όξυνση της εγχώριας πολιτικής κρίσης που οδήγησε στην υποτιθέμενη λύση του "αποδεκτού" τεχνοκράτη, είναι φανερό ότι ο κ. Σαμαράς βρέθηκε το ίδιο αν όχι περισσότερο στριμωγμένος όσο και ο πρώην συγκάτοικος του. Και πιθανώς είναι περισσότερο στριμωγμένος αφού οι βασικοί άξονες που στήριξε την μέχρι πρότινος αντιπολίτευση του έχουν σχεδόν καταρρεύσει:
Α. Δημιούργησε  ψευδείς αντιμνημονιακές προσδοκίες σε ένα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα σε ένα κομμάτι του πατριωτικού συντηρητικού χώρου που εναγωνίως και ως αποτέλεσμα μιας ξεπερασμένης πολιτικής ανάλυσης  θεωρεί ότι η έξοδος από την κρίση θα έρθει μέσα από μία κυρίαρχη ηγετική πολιτική φυσιογνωμία που θα συσπειρώσει τις λαϊκές δυνάμεις και τα μεσοαστικά στρώματα, καταφέρνοντας έτσι να αντιταχθεί στις αγορές και τους πολιτικούς εκπροσώπους τους σε ΕΕ και ΔΝΤ. Αρκετοί συνέχισαν να το πιστεύουν ή να παριστάνουν ότι το πιστεύουν ακόμα και μετά τη συμμετοχή της ΝΔ στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ενώ ουσιαστικά σύρθηκε σε αυτή μετά τα τερτίπια των Παπανδρέου - Καρατζαφέρη με την υποτιθέμενη λύση Πετσάλνικου. Η συμμετοχή της ΝΔ στην εγχώρια τρόικα όχι μόνο συσπειρώνει τις αντιμνημονιακές δυνάμεις στις τάξεις της αλλά σηματοδοτεί την άνευ όρων υποταγή στις υπερεθνικές ελίτ.
Β. Ακόμα κι όταν οι επίτροποι των Βρυξελλών τελεσιγραφούσαν αξιώνοντας την απόλυτη υποταγή του αστικού πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα προκειμένου να εκταμιευθεί η 6η δόση, οι σαμαρικοί ξιφουλκούσαν προκειμένου ο αρχηγός της ΝΔ να γίνει πλέον "ηγέτης", μην υπογράφοντας την υπακοή του στις αποφάσεις των "εταίρων" μας. Κάτι που έκανε εν τέλει αποδεχόμενος την προ των πυλών εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων, κάνοντας την προσπάθεια των ίδιων κύκλων να εξωραΐσουν την αναδίπλωση του αρχηγού τους να μοιάζει με προσπάθεια τετραγωνισμού του κύκλου. Πλέον και η κεντροδεξιά παράταξη είναι ταυτισμένη με τις επιλογές και την υποτέλεια της προηγούμενης κυβέρνησης όσο και αν το διαδικτυακό alter ego του Α. Σαμαρά διαρρηγνύει τα ιμάτια του , αφού  επί της ουσίας αποδέχεται την εθελόδουλη προπαγάνδα των "μονόδρομων". 
Γ. Μία από τις βασικές προϋποθέσεις της συμμετοχής στην κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν ο μεταβατικός χαρακτήρας της που θα οδηγούσε σε εκλογές σε ημερομηνία που μάλιστα είχε οριστεί (19η Φεβρουαρίου). Τώρα και μετά τις παραινέσεις των ίδιων των "δανειστών" μας ή/και των εγχώριων φερέφωνων της  ο κ. Σαμαράς εγκατέλειψε άρον άρον την προσφυγή στις κάλπες και την λαϊκή ετυμηγορία που ήταν η μόνη καθ' ολοκλήρου ορθή θέση του ίδιου και του κόμματος που ηγείται. Αν και η εγκατάλειψη του τελευταίου υποτιθέμενου οφέλους που αποκόμισε από την δήθεν αντιμνημονιακή του στάση ο αρχηγός της ΝΔ, δεν αποτελεί καταβαράθρωση της πολιτικής του αξιοπιστίας απέναντι στον ελληνικό λαό, τι άλλο θα μπορούσε να είναι;
Δ. Είναι επακόλουθο ότι τα διάφορα επιχειρήματα που διατυπώνονται για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τα αποκαλυπτήρια της ευθυγράμμισης της ΝΔ με τις επιταγές του Βερολίνου για δήθεν επίτευξη των βασικών στόχων της απομάκρυνσης Παπανδρέου από την πρωθυπουργία και την εκταμίευση της δόσης δεν αποτελούν αποφάσεις που καθόρισε η στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά επιλογές της υπερεθνικής καπιταλιστικής ελίτ προκειμένου να εκτονώσουν την λαϊκή οργή και να υλοποιήσουν το σχεδιασμό τους για την "οικονομική διακυβέρνηση" των λαών της Ευρώπης.

Γιατί περιγράφονται τα παραπάνω; Δεν υπάρχει βέβαια κάποια αυταπάτη ότι ο Σαμαράς και η ΝΔ αποτέλεσαν έστω για μία στιγμή την εμπροσθοφυλακή του αντιμνημονιακού αγώνα. Είναι αυτονόητο ότι ο ελληνικός λαός θα πρέπει να γυρίσει την πλάτη και στα δύο κόμματα που έχουν την κεντρική ευθύνη τόσο για την εξαθλίωση όσο και για την επί χρόνια συστηματική εξαχρείωση του.

Επειδή όμως και σε ένα τμήμα πολιτικών στελεχών της ευρύτερης κεντροαριστεράς αναπτύσσεται μία παράλληλη συλλογιστική για  ορθολογική υλοποίηση των όρων του δανεισμού της χώρας  σε "κοινωνική και πατριωτική κατεύθυνση" που κάποια μη φθαρμένα πολιτικά στελέχη μπορούν να εκφράσουν και να υλοποιήσουν, ας αντλήσουν τα απαραίτητα συμπεράσματα με το πάθημα του αρχηγού της ΝΔ (που σύντομα θα επιβεβαιωθεί και δημοσκοπικά), αφού βασικός στόχος της πολιτικής που εφαρμόζει το υπερεθνικό κεφάλαιο σήμερα, στοχεύει στην όσο μεγαλύτερη υπονόμευση της εθνικής και κοινωνικής συνοχής των περιφερειακών οικονομιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ας καταλάβουν πλέον όλοι αυτοί οι καλοπροαίρετοι αλλά κατ' ουσίαν συμβιβασμένοι, αλλά κυρίως ας διαπιστώσει ο ελληνικός λαός ώστε να βγάλει σοφά συμπεράσματα που θα μετουσιώσει σε πολιτική πράξη, ότι η μόνη έξοδος διαφυγής από την πολυεπίπεδη κρίση είναι  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ και την οικονομική 
εξαθλίωση/υποδούλωση των λαών.


Νοεμβρίου 22, 2011

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ


 Ο θερμός δημοκράτης πατριώτης Νεοκλής Σαρρής κηδεύτηκε σήμερα το μεσημέρι στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας. Τον καθηγητή Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου οι περισσότεροι που δεν είχαμε την τύχη να είμαστε φοιτητές του, τον γνωρίσαμε μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες και τις ακούραστες μαχητικές παρεμβάσεις του στα εθνικά θέματα και τη βαθιά του γνώση για την πολιτική κουλτούρα της Τουρκίας. Η σεμνότητα του ήταν τέτοια που αρκετοί από αυτούς τους φοιτητές δε γνώριζαν ότι ο καθηγητής τους ήταν ταυτόχρονα και πρόεδρος της ΕΔΗΚ, της μεταπολιτευτικής κεντρώας παράταξης. Δεν έκανε για κομματική δουλειά ο Σαρρής. Ήταν Εργάτης του Ελληνισμού. Δυστυχώς για όλους εμάς παρέμεινε τραγικά αναξιοποίητος από την ελληνική διπλωματία και την πολιτική ηγεσία της. Δεν εξυπηρετούσε η βαθιά του γνώση για την τουρκική πραγματικότητα την άνευ επιφυλαξης ελληνοτουρκική προσέγγιση που είναι η κεντρική επιλογή των ξενόδουλών ελίτ.
Αυτό που λιγοι ξέραμε όμως είναι ότι οι πρώτοι δημοκρατικοί του αγώνες έγιναν στην Τουρκία όπου φυλακίστηκε από τους στρατοκράτες κεμαλικούς.

Αντιγράφω από την ανακοίνωση της πολιτικής ομάδας "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ":

"Σπούδασε Νομικά στην Κωνσταντινούπολη, υπήρξε στην Πόλη βοηθός του Πατριάρχη Αθηναγόρα, ενώ συμμετείχε στο τουρκικό δημοκρατικό Φοιτητικό Κίνημα της εποχής και διετέλεσε  πρόεδρος της Νεολαίας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.. Όταν έγινε το 1960 έγινε πραξικόπημα στην Τουρκία, φυλακίστηκε και κατόπιν ήρθε να βρει καταφύγιο στην Ελλάδα. Έκτοτε, αναμείχθηκε ενεργά με τα Ελλαδικά «κοινά» μέσα από την Ένωση Κέντρου. Κατά την τελευταία περίοδο (κατόπιν επιθυμίας και του Ι.Ζίγδη),ανέλαβε Πρόεδρος της ΕΔΗΚ.

Υπήρξε, ως βαθύς γνώστης, οξυδερκής αναλυτής των τουρκικών πολιτικών και πολιτισμικών εξελίξεων, αλλά και  εκφραστής  της ζωντανής ιστορικής μνήμης του ξεκληρίσματος που υπέστησαν οι ελληνικές και οι αρμενικές κοινότητες από το Τούρκικο Κεμαλικό καθεστώς.
Η δική μας «ιδιαίτερη αναφορά» έχει να κάνει τόσο με την κοινή μας σχέση με την Ένωση για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών (και τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη), όσο και την κοινή προσπάθεια κατά του επαίσχυντου  Σχεδίου Ανάν που έθαβε οριστικά το Κυπριακό ζήτημα.
"

Σημαντικά διορατική και επίκαιρη ήταν μία από τις τελευταίες του παρεμβάσεις-παρακαταθήκη για το ελληνικό πολιτικό σύστημα και τη διαμόρφωση της νεοελληνικής κοινωνίαςστην εκπομπή ΤΟΜΕΣ και στον δημοσιογράφο Κώστα Χούντα (HIGH TV, 14.6.2011):




 

Νοεμβρίου 16, 2011

3x3



Καλά προετοιμασμένος για την πρώτη ομιλία του στη Βουλή σαν πρωθυπουργός εμφανίστηκε ο Λουκάς Παπαδήμος ανακοινώνοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της Τρόικας.  Εκπροσωπώντας  τους κύκλους που ανήκει (αυτούς της χρηματιστικής ελίτ), με ένα έδαφος πλέον μεθοδικά στρωμένο από το πολιτικό κατεστημένο  και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, με κυνική ηρεμία ανακοίνωσε το γύψο που  μας επιβάλουν οι "σύμμαχοι" τουλάχιστον για τα επόμενα δέκα χρόνια.
Ξεκάθαρος ο εκλεκτός της υπερεθνικής ελίτ των αγορών: βασικός του στόχος να υλοποιηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που αποφασίστηκαν για να εφαρμοσθεί η δανειακή σύμβαση που συμφώνησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στις 27 Οκτώβρη.
Την έχει την εμμονή με τους δανεισμούς ο νέος πρωθυπουργός: όπως το 2000 που τότε ως κεντρικός τραπεζίτης της χώρας παρότρυνε σε απελευθέρωση των περιορισμών στα καταναλωτικά δάνεια! Ήταν τότε που η ελληνική κοινωνία δεν ζούσε "πάνω από τις δυνατότητες της". Τότε που με ψεύτικα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας που ο κ. Παπαδήμος διοικούσε, μάς έβαζαν στην τσέπη το ευρώ!
Πλέον τα προσχήματα είναι περιττά και η υπερεθνική Χούντα τοποθετεί τα εκλεκτά μέλη της Trilateral Commision (η Τριμερής Επιτροπή που το 1973 ίδρυσε ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ) σε πρωθυπουργικούς θώκους στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου: Στη γειτονική Ιταλία  στη θέση του δοτού πρωθυπουργού τοποθετείται ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού σκέλους της Τριμερούς Μάριο Μόντι, ενώ στη χώρα μας μετά από μία καλοστημένη πολιτική σαπουνόπερα την οποία σχεδόν επί 24ώρου κάλυπτε παραδόξως η κρατική και όχι η ιδιωτική τηλεόραση, παρουσιάστηκε ως "μόνη λύση" ο Λουκάς Παπαδήμος.
Ακούστε όσα η Λιάνα Κανέλλη ανέφερε στη ραδιοφωνική της εκπομπή στον Real FM σχετικά:



Αντί λοιπόν να δίνει εξηγήσεις για όσα αυτός και η χρηματιστική σπείρα στην οποία ανήκει καταλογίζουν στον ελληνικό λαό του οποίου στην υπερχρέωση σε ατομικό και συλλογικό/εθνικό επίπεδο συνέβαλλε, θα μας κυβερνήσει κιόλας!
Και θα μας κυβερνήσει (εντός η εκτός εισαγωγικών) ερχόμενος από μία Τριμερής Επιτροπή υλοποιώντας τις οικονομικοπολιτικές αποφάσεις της Τρόικας, υποστηριζόμενος από μία τρικομματική κοινοβουλευτική συμμαχία!

3x3 δηλαδή !!!
Είτε τυχαίο είτε όχι οι συνομωσιολόγοι  θα κουνούν με νόημα το κεφάλι...


 Υστερόγραφο: Για την ιστορία μεταξύ άλλων μέλη της Τριμερούς Επιτροπής που συμμετέχουν σε αυτή από την Ελλάδα και πάντα κατόπιν πρόσκλησης είναι οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι:

Ulysses Kyriacopoulos, Chairman, S&B Industrial Minerals; former Chairman, Federation of Greek
Industries, Athens (πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ)
Lucas Papademos, Visiting Professor of Public Policy, Kennedy School of Government, Harvard
University, Cambridge; Senior Fellow, Center for Financial Studies, Goethe University, Frankfurt-amMain; former Vice-President, European Central Bank, Frankfurt-am-Main; Honorary Governor of the
Bank of Greece

Alexis Papahelas, Editor-in-Chief, Kathimerini, Athens; Secretary General of the Hellenic Foundation for
European & Foreign Policy; Leading Correspondent, The Files (ο γνωστός "πατριώτης" κατά τον Καρατζαφέρη μεγαλοδημοσιογράφος, μέλος και της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ)

George Vassiliou, former Head of the Negotiating Team for the Accession of Cyprus to the European
Union; former President of the Republic of Cyprus; former Member of Parliament and Leader of
United Democrats, Nicosia (ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ο οποίος είναι και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του λόμπι της Τριμερούς)

Panagis Vourloumis, Senior Adviser, N.M. Rothschild; former Chairman and Chief Executive Officer,
Hellenic Telecommunications Organization (O.T.E.), Athens (από τους "παλιούς" με πλούσιο βιογραφικό συμφερόντων Ρότσιλντ γι' αυτό και μέλος της εκτελεστικής και αυτός)

(δείτε όλα τα μέλη της Τριμερούς Επιτροπής εδώ)

Πηγές: Βαθύ Κόκκινο, ΕΡΤ -Web TV, Τα Νέα, Τράπεζα της Ελλάδας, RealFM, The Trilateral Commision, You Tube